LDR | | 01757nam 2200337 450 |
001 | | n 20110523143715030195 |
005 | | 2011-05-23 |
008 | | 110406s2011 pl ||||| |||||000|||pol d |
020 | _ _ | a 9788324723775 |
040 | _ _ | a WA M c WA M |
041 | 1 _ | a pol h eng |
100 | 1 _ | a Dunlop, Fuchsia. |
245 | 1 0 | a Płetwa rekina i syczuański pieprz : b słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin / c Fuchsia Dunlop ; z ang. przeł. Joanna Hryniewska. |
246 | 1 _ | a Shark`s fin and Sichuan pepper i Tyt. oryg.: |
260 | _ _ | a Warszawa : b Świat Książki, c 2011. |
300 | _ _ | a 351, [1] s. : b il. ; c 21 cm. |
504 | _ _ | a Źródła s. 344-345. Indeks. |
600 | 1 7 | a Dunlop, Fuchsia 2 JHP BN |
650 | _ 7 | a Odżywianie x kultura z Chiny 2 JHP BN |
650 | _ 7 | a Kuchnia chińska 2 JHP BN |
650 | _ 7 | a Anglicy za granicą z Chiny y od 1989 r. 2 JHP BN |
655 | _ 7 | a Pamiętniki angielskie y od 2001 r. |
700 | 1 _ | a Hryniewska, Joanna. e Tł. |
920 | _ _ | a 978-83-247-2377-5 |
970 | _ _ | a Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami... |
980 | _ _ | a 913(510):392.8(510):641.5:929 Dunlop F. |
990 | _ _ | a 913(510) c Chiny-podróże. |
990 | _ _ | a 392.8(510) c Kuchnia różnych narodów-zwyczaje-Chiny. |
990 | _ _ | a 641.5 c Kucharstwo. |
990 | _ _ | a 929 Dunlop F. c Dunlop F.-pamiętniki. |