KATALOG BIBLIOTEKI W KONSTANCINIE-JEZIORNIE

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 3 pozycje o tematyce: Makaron
Biblioteka w Konstancinie-Jeziornie                    MARC21 Historia makaronu w dziesięciu daniach : od tortellini do carbonary
Tytuł oryginału: "Storia della pasta in dieci piatti : dai tortellini alla carbonara,".
"Od tortellini do carbonary "

AUTOR:

Cesari, Luca

POZ/ODP:

Luca Cesari ; tłumaczenie Mateusz Kłodecki.

ADRES WYD.:

Kraków : Znak Koncept, 2022.

HASŁA:

  1. Kuchnia włoska
  2. Kultura stołu
  3. Makaron
  4. Włochy
  5. Opracowanie
  6. Przepisy kulinarne

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS FIZYCZ.:

333, [3] strony ; 21 cm.

SYGNATURA:

39

KOD/INWENT:

001000699638

69963

UWAGI:

Na okładce: Kulinarna podróż przez wieki.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Biblioteka w Konstancinie-Jeziornie                    MARC21 Makaron : potrawy włoskie

AUTOR:

Willan, Anne.

POZ/ODP:

Anne Willan ; [tł. z ang. Maria Derkacz-Strybel].

ADRES WYD.:

Warszawa : "Wiedza i Życie", cop. ||1998.

SERIA:

101 Praktycznych Porad

TEMATYKA:

* Makaron* potrawy włoskie* gotowanie* gastronomia* gospodarstwo domowe

OPIS FIZYCZ.:

71, [1] s. : fot. kolor. ; 19 cm.

SYGNATURA:

64

KOD/INWENT:

001000381403

38140

UWAGI:

Oryg. : "Cooking with pasta".

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Biblioteka w Konstancinie-Jeziornie                    MARC21 Ramen w domu : proste przepisy na klasyczny japoński ramen i nowe odważne smaki
"Proste przepisy na klasyczny japoński ramen i nowe odważne smaki "
Tytuł oryginału: "Ramen at home: the easy Japanese cookbook for classic ramen and bold new flavors,".

AUTOR:

MacDuckston, Brian

POZ/ODP:

Brian MacDuckston ; przełożyła Magdalena Gendźwiłł.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo Poradnia K Sp. z o.o., copyright 2020.

HASŁA:

  1. Kuchnia japońska
  2. Makaron
  3. Zupy
  4. Książka kucharska

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS FIZYCZ.:

200 stron : fotografie ; 21x21 cm.

SYGNATURA:

64

KOD/INWENT:

001000681404

68140

UWAGI:

Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
KOMENTARZE (0)
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    


  WYDRUK KATALOGÓW